Piercing

Piercing se izvodi, kao i tetoviranje, u strogo sterilnim uvjetima. Piercing nakit koji koristimo u samom postupku, a koji se kod nas može kupiti i zasebno, testiran je od Zavoda za javno zdravstvo i odgovarajuće je kvalitete za ugradnju, što znači da ne izaziva alergijske reakcije niti može biti uzrokom bilo kakvih komplikacija.

Sam postupak je kratkotrajan, a ovisno o mjestu na koje se piercing postavlja, više ili manje bolan. Osoba koja je sita, odmorna i opuštena, osjetit će znatno manju nelagodu prilikom pirsanja. Prije samog postupka majstor objašnjava osobi koji nakit je moguće ugraditi te se dogovaraju o točnom mjestu na koje će se stavljati piercing. Postupak traje svega nekoliko minuta, uključujući pripremu. Nakon toga majstor objašnjava na koji način će se sljedećih nekoliko dana osoba brinuti o piercingu, kako će ga tretirati i kojim tekućinama. Ovisno o vrsti piercinga, osoba će dobiti tekućinu za održavanje i napismeno upute kojih se treba pridržavati u procesu zarastanja. Toliko koliko je važno da piercing izvodi stručna osoba, važno je i da se mušterija brine o novom piercingu kako bi zarastanje proteklo bez problema.

Poželjno je da mušterija nakon nekoliko dana dođe na kontrolu u studio te da se za sva eventualna pitanja i nejasnoće obrati majstoru.